Proč vařit metodou Sous-Vide

Již víte, že postup přípravy sous-vide je velmi jednoduchý. Čas, který byste věnovali klasickému vaření, můžete využít jinak. Při sous-vide přípravě se o jídlo nemusíte vůbec starat, protože teplotu si přístroj hlídá sám. Po uplynutí nastavené doby je vše připravené přesně podle vašich představ.

Skvělým pomocníkem je sous-vide zejména při chystání masa. Tuto možnost využívá většina kvalitních restaurací a také stále více domácností. Metodou sous-vide si můžete maso vevnitř rovnoměrně „udělat na míru“ a klidně schovat do lednice na další dny. Pak jej pouze vytáhnete, prohřejete ve vodní lázni a krátce dozlatova opečete, aby mělo maso hezkou barvu a vůni. Z výsledku budete nadšeni a vaši strávníci taky.

7 důvodů, proč si sous-vide oblíbíte
  • Široké možnosti využití - metodou sous-vide můžete připravovat v podstatě cokoliv. Maso všech druhů včetně ryb, zeleninu a ovoce, dokonce i vajíčka.
  • Uchování původních vlastností potravin - díky vakuování zůstanou v jídle obsaženy veškeré chutě, šťávy, vitamíny a minerály, které byste běžnou přípravou ztratili.
  • Výborná chuť v každém soustu - s předchozím bodem souvisí to, že jídlo chutná opravdu lahodně. To je způsobeno tím, že všechny vložené chutě mají ideální podmínky a spoustu času na to, aby se spojily a prostoupily celý pokrm.
  • Časová úspora - vařením meteodou Sous-Vide ušetříte spoustu času. Zavakuované potraviny pouze vložíte do zahřáté vody a nastavíte časovač. Suroviny můžete mít také předem připravené k další úpravě.
  • Úspora na surovinách - vakuování uchová potraviny mnohem déle čerstvé. Ušetříte tak peníze za vyhozené potraviny, které nestihnete zkonzumovat.
  • Více místa - v lednici nebo mrazáku získáte více místa, neboť vakuováním zbavíte potraviny zbytečného vzduchu.
  • Přesnost při vaření - Máte rádi steak medium nebo well done? Se sous–vide si jídlo snadno připravíte tak, jak budete chtít. Přesný čas a teplotu si totiž nastavíte sami a na stůl servírujete až se vám to bude hodit.
tipy a triky metody Sous-Vide